28 april 2009

Her er Danmarks bedste skole

Her er Danmarks bedste skole
Hvilken skole i landet er bedst til at give eleverne de faglige kundskaber, der skal til for at klare sig? CEPOS offentliggør i dag tal for alle landets skoler.

Det hedder undervisningseffekt, og det måler, hvor gode skoler er til at undervise børn, når man tager højde for f.eks. forældres uddannelse og sociale baggrund.
CEPOS har undersøgt undervisningseffekten på alle landets skoler og offentliggjort resultatet på www.undervisningseffekt.dk. Her finder man blandt andet, at de københavnske skoler har en middel undervisningseffekt, mens resten af Storkøbenhavn ligger over middel.Højer kommune bedstUndersøgelsen er baseret på tal fra 2006, og er derfor med de gamle kommunegrænser. Og her er Højer kommune bedst med en undervisningseffekt på 0,47. Det betyder, at karaktererne i gennemsnit i kommunen ligger 0,47 point over, hvad man kunne forvente, når man tager højde for børnenes sociale baggrund, forældrenes uddannelse mm.Danmarks dårligst præsterende kommune er den tidligere Hashøj Kommune med en undervisningseffekt på -0,47.Al-Irchad Skole bedstDanmarks bedste skole målt på undervisningseffekt er Al-Irchad i Helsingør med en undervisningseffekt på 1,35.Danmarks dårligste skole målt på undervisningseffekt er Hirtshals Kommuneskole. Her ligger karaktergennemsnittet et point lavere, end hvad man burde kunne forvente.Privat dominansKigger man på top 20-listen, er der placeret lige mange kommunale og private skoler. Men tager man i betragtning, at der er mere end tre gange så mange kommunale grundskoler som private på landsplan, giver dette de private skoler en forholdsmæssig dominans.Se mere på undervisningseffekt.dk
og http://www.180grader.dk/nyheder/Her_er_Danmarks_bedste_skole.php
thomas@180grader.dk