27 april 2009

Ambitiøse Lærere 1



Michael Ford er ABZebra's ansvarlige udgiver.

Michael Fords forfatterskab spænder vidt - 30 i alt (samt flere teaterstykker). Se de skrevne, oversatte og redigerede bøger her.

Michael er vokset op i en tre-sproget familie, er mag.art. og fil.lic. - Københavns og Lunds Universitet - han oversætter bøger og tekster fra og til dansk, svensk og engelsk, læs gerne mere her.

Humoristiske og lærerige foredrag på engelsk (og dansk) for gymnasieklasser og virksomheder - om eventyrets verden samt sproglig forståelse - tilføjer begrebet foredrag en ny dimension.
Herudover underviser Michael Ford tosprogede i dansk, samfund og engelsk på Al Irchad Skolen.


Om Michael Ford

Forfatter Michael Ford
er født i Stockholm i 1950.

Han har skrevet skønlitteratur og dramatik i mere end 30 år. Har været underviser og teaterdirektør i Sverige, skoleleder og underviser i Danmark. Har boet i Sverige, Australien og Libanon.

Opvokset og uddannet i Danmark (mag.art. i engelsk fra Københavns/Lunds Universitet) beskæftiger andengenerationsindvandreren Michael Ford sig i sit forfatterskab med vilkårene for den fremmede i et samfund, hvor janteloven definerer menneskers skepsis over for enerens forsøg på at bidrage til fællesskabet.

Michael Ford har sammen med Regitze Schmidt etableret forlaget ABZebra, der udgiver nye danske eventyr for børn og voksne. Forfatterhuset.com er arnestedet for sproglige udfordringer og oversættelser.
Michael Ford

(f. 1950) er forfatter. Han har skrevet skønlitteratur og dramatik i mere end 30 år. Han har været underviser og teaterdirektør i Sverige, skoleleder og underviser i Danmark. Søn af en engelsk pilot og en svensk skuespillerinde har han boet i Australien, Libanon og Sverige, men han er opvokset og uddannet i Danmark, og det er her, han har udgivet sine bøger. Hans seneste bøger er udgivet på både dansk og engelsk.

Michael Ford har bl.a. skrevet:

For din er magten, roman, Forlaget Melgaard 1986
Det moderne Eventyr, roman, Chr. Erichsens Forlag 1988
Cancergaden hånd i hånd, et posthumt brev, Hans Reitzels Forlag 1994
Kendte Danskere, redigering og oversættelse, Post Danmark, 1995
Die Tage, die uns blieben, Leben mit der Diagnose Krebs, Friederich Bahn Verlag 1996
2021, antologi, Forlaget Fremad 1997
Ole Bole gik i skole, debatbog, Multivers 2002
En række lærebøger: Dansk for tosprogede elever, 1.-5. kl., Al-Irchad 2003
ABZebra's eventyr
Den skæve Zebra, Den sidste Panda, Prinsen af Dyrehaven, Spøgelset på Kronborg Gnomen på Hammer Mølle (ungdomsbog maj/2005)
Eventyret om Den Kongelige Kænguru - 2006
Fire eventyrlige fortællinger - 2006